Hyvä tietää

 

Vaunun omamassa 

tarkoittaa vaunun painoa kuormaamattomana. Eli ilman kaasupulloja ja muuta lisättyä tavaraa.

 

Vaunun kokonaismassa

on vaunun suurin sallittu massa, yhteenlaskien omamassa+ kuormaus. Eli se suurin paino, minkä vaunun akselisto ja rakenteet kestävät. 

 

Suurin sallittu perävaunumassa jarruin

on se lukema, jonka sinun tulee etsiä autosi rekisteriotteesta. Sitä painavampaa vaunua ei autollasi saa vetää.

 

Jokaisen vaunumme kohdalla on ilmoitettu sekä omamassa että kokonaismassa. Vaunun todelliseen massaan pystyt itse vaikuttamaan kuormaamalla mahdollisimman paljon tavaraa auton perään. Lisäksi vaunun kuorman tulee olla tasapainossa vaunun akseliin nähden. Silloin vaunua on turvallista vetää eikä se lähde turhia heilumaan auton perässä kovassakaan vauhdissa. 

 

Lisätietoa: omamassa vai kokonaismassa

 

 Milloin riittää B-kortti?

 Jos autosi ja vaunun yhteenlaskettu kokonaismassa ei ylitä 3500kg, pärjäät pelkällä B-kortilla eli henkilöautokortilla. Etsi siis rekisteriotteesta auton kokonaismassa ja lisää siihen asuntovaunun kokonaismassa. Jos lukema ei ylitä 3500kg, voit huoletta suunnitella lomaa eteenpäin.

Meillä on tarjota erikokoisia ja -painoisia vaunuja vuokralle. Esimerkiksi Burstnerin seuraksi B-ajokortilliselle sopii auto, jonka omamassa saa olla jopa 1900 kg. Kun taas Hobby 560 Kmfe:n veturin paino saa olla maksimissaan 1750 kg tässä korttiluokassa. 

 

Tarvitset BE-kortin

mikäli autosi kokonaismassa yhdessä vaunun kokonaismassan kanssa ylittää 3500kg. BE-kortilla saa ajaa yhdistelmiä aina 7000kg:n asti, kunhan vetoauto vain on B-ajoneuvoluokan auto. 

 

Lisätietoa: ajo-oikeusluokista ja peräkärryn vetämisestä


Tee Alustava Varaus

Tarkista nimi
Tarkista puhelinnumerosi
Tarkista sähköpostiosoite Tarkista sähköposti
Tarkista osoite
Muista valita vaunu!
Kirjoita viesti